Nieuws

Nieuws van rijschool Leiden.

Nieuws zorgt er voor dat het enthousiasme en de waardering van de deelnemers groot is, dat rijscholen in de rij staan om vrijwillig iets te kunnen bijdragen. Honderden visueel en verstandelijk beperkten voor wie autorijden in het normale leven onmogelijk is, beleven de dag van hun leven als ze onder toeziend oog van een rijinstructeur voor één keer achter het stuur kunnen kruipen tijdens ‘Drive for Once’.

rijschool
Blijf op de hoogte

In 2015 startte de Stichting Rij Ervaring Voor Iedereen (REVI) met de organisatie van één zo’n dag waarop rijscholen uit de regio Deurne meehielpen om mensen een uniek ritje met de auto te laten maken. Door het immense succes en de interesse uit andere delen van het land werden in april vijf van deze dagen op drie verschillende locaties (Deurne, Drachten en Emmen) georganiseerd. De plannen worden nu gemaakt om andere regio’s aan te gaan boren.

 nieuws rijschool Leiden
Nieuws van rijschool Leiden

Nieuws-Rijscholen van hun beste kant

Het is de rijschoolbranche op zijn best. Even zijn de betrokken rijinstructeurs en rijschoolhouders geen concurrenten, maar werken ze zij aan zij aan hetzelfde doel; het creëren van een unieke dag voor de honderden visueel en verstandelijk die gestoken in shirtjes met de tekst ‘Ik ga autorijden, net als jij’ staan te trappelen om het portier in te stappen.

“Ze mogen allemaal twee keer 25 minuten rijden”, vertelt de Stichting REVI. Op een afgesloten parcours uiteraard, en onder begeleiding van dezelfde rijinstructeur. “Het eerste blok merk je dat het erg spannend is voor hen”, legt Brouwers uit. “Dan is het goed dat ze een vertrouwensband met de instructeur kunnen opbouwen. De tweede keer gaat het dan een stuk soepeler.”

rijopleiding
De weetjes

Nieuws-Wensenlijst

Het initiatief ontstond in 2011 waar een groep van het huidige bestuur aanwezig was bij een soortgelijk evenement op het TT Circuit in Assen. Zo werd REVI opgericht om zoveel mogelijk beperkten de kans te geven om een keer het autorijden zelf te ervaren. “Het is voor ons zo gewoon, maar het staat bij hen vaak bovenaan de wensenlijst”, zegt Brouwers.

Na het succes in Deurne vorig jaar werden Drachten en Emmen toegevoegd aan het programma. In de twee eerstgenoemde plaatsen werd een heel weekend benut om zo de visueel en verstandelijk op andere dagen te kunnen ontvangen. Brouwers: “Het is een andere doelgroep, daar kun je op beter op inspelen.” In totaal beleefden 300 visueel en verstandelijk beperkten in april een unieke dag dankzij REVI.

rijschool leiden
Voor vragen mail ons

Nieuws-Deelnemende rijscholen

En daar genieten de deelnemende rijinstructeurs opzichtig van. Voorafgaand aan deelname is er nog wel wat argwaan, weet de REVI-woordvoerder. “Het is ook niet zomaar wat. Je geeft er je zaterdag voor op, wanneer je meestal rijles geeft en daardoor nu dus inkomsten mist. En we hebben nog niet heel veel sponsoren, waardoor de rijscholen zelf naast het beschikbaar stellen van hun lesauto ook nog een eigen bijdrage leveren om het evenement mogelijk te maken.

rijbewijs
Je leest het hier

Wij geven ook les in Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Warmond, Voorhout, Sassenheim, Katwijk, Rijnsburg, Zoeterwoude.

bron verkeerspro.nl

http://rijschool-leiden.com/rijopleiding-leiden/