Praktijkexamen

 

Praktijkexamen bij Rijschool Leiden

 

Praktijkexamen komt na de rijopleiding tot die tijd word je nauwkeurig begeleid door jouw rijinstructeur. Uiteindelijk is het dan zover en ben je klaar voor het praktijkexamen. Tijdens het rijexamen beoordeelt een examinator of jij in staat bent om zelfstandig en veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Indien gewenst, kan de instructeur met het examen meerijden.De minimum leeftijd voor het rijexamen is 17 jaar.

 

T.T.T. (Tussentijdse Toets) bij Rijschool Leiden:

Om een TTT af te leggen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Een TTT is een rijtest die verloopt als een echt praktijkexamen en vindt plaats vóór je echte praktijkexamen.

De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Jouw rijinstructeur zal bij deze TTT de hele tijd aanwezig zijn om mee te kijken. Er zal een praktijkexamen rit gereden worden volgens de eisen van het CBR, met daarin twee bijzondere manoeuvres, een parkeeropdracht of een omkeeropdracht. Een stopopdracht is ook mogelijk.

Na deze toets zal de examinator met de leerling en de instructeur de rit bespreken en een advies uitbrengen waar op gelet dient te worden met de rijlessen. Tevens kun je, bij het goed uitoefenen van de bijzondere manoeuvres, de parkeeropdracht, een omkeeropdracht of een stopopdracht, vrijstelling hiervoor krijgen bij het officiële praktijkexamen.

Praktijkexamen
Het Praktijkexamen

De kans van slagen na een TTT is vele malen groter. De leerling weet al hoe het examen zal gaan en weet waar hij op moet letten tijdens het komende rijexamen. En als het advies van de examinator opgevolgd wordt, heeft de leerling een zeer grote kans van slagen.

Op het moment dat je deelneemt aan de TTT of het praktijk examen, dien je in het bezit te zijn van een theorie certificaat. http://rijschool-leiden.com/theorie

Het tijdig behalen van een theorie certificaat is op risico van de leerling. Hiervoor kan de rijschool niet aansprakelijk worden gesteld! Het theorie examen is 1,5 jaar geldig.

 

praktijkexamen Rijschool Leiden
praktijkexamen bij Rijschool Leiden

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is heel belangrijk dat je genoeg ervaring hebt opgebouwd tijdens de rijlessen. Heb je de auto onder controle en heb je zelf het gevoel dat je er klaar voor bent? Dan kun je dit vast laten zien tijdens het praktijkexamen. Jouw rijinstructeur weet wanneer je er klaar voor bent. Zorg bovendien dat je goed bent uitgerust en zorg voorafgaand aan het rijexamen voor voldoende afleiding.

Rijopleiding
Rijopleiding met navigatie

Druk maken heeft geen zin. Waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar hou voor ogen dat het een rit is om te laten zien wat je de afgelopen tijd hebt geleerd. Als je het rijden goed beheerst kun je gerust een half uurtje met een examinator rondrijden. Wanneer je te zenuwachtig bent, is de kans op het maken van fouten veel groter. Als je erg opziet tegen het rijexamen dan kun je daar het beste over praten met je rijinstructeur. Hij of zij kan dan met je praten en je gerust stellen.

Vergeet de goed bedoelde tips van anderen. Het is vaak goed bedoeld, maar luister niet naar de verhalen van andere mensen. Deze verhalen zorgen ervoor dat je anders gaat rijden dan je gewend bent. Kijk niet meer of minder dan anders en rijd niet sneller of langzamer dan tijdens de rijlessen. Jouw rijinstructeur heeft het jou op de juiste manier geleerd. Probeer hier niet van af te wijken.

rijles
Iedereen kan autorijden

Wij geven ook les in Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Warmond, Voorhout, Sassenheim, Katwijk, Rijnsburg, Zoeterwoude.

http://rijschool-leiden.com/examenvoorwaarden-cbr/

bel ons vandaag nog